VEEL 
GESTELDE VRAGEN

Veel gestelde vragen

Hier staan de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, mail ons dan gerust.

Waar zijn de sappen en smoothies van the fruit lab verkrijgbaar?

The fruit lab is o.a. te koop op alle grote bedrijfs- en schoolcateringlocaties, bij de Brooodzaak, Julia's en Kiosk op de NS stations.


Hoe waarborgt the fruit lab de kwaliteit van zijn producten?

Wij doen er alles aan om de echte smaakliefhebber tevreden te stellen. Kwaliteit is in ons gehele proces de rode draad waardoor wij ons laten leiden.Allereerst is the fruit lab HACCP gecertificeerd. Dit betekent dat wij volgens een strenge hygi? code produceren. Daarnaast zorgen wij ervoor dat wij je de beste smaak bieden door gebruik te maken van de best geselecteerde grondstoffen.

Wat is het Ik kies bewust logo?

Dat fruit gezond is, staat bij ons voorop. Daarnaast zien we het belang in van een goed eetpatroon. Vanuit deze gedachte vinden wij de stichting Ik Kies Bewust een goed initiatief en dragen onze producten ook het Ik Kies Bewust logo. Met het logo wordt aangegeven dat het product past binnen verantwoorde voeding. Voor onze sappen en smoothies betekent dit dat er heel veel voedingsvezels inzitten. Voor meer informatie over de stichting kun je terecht op www.ikkiesbewust.nl.

Hoe kunnen de producten van the fruit lab het beste bewaard worden?

Onze producten dienen gekoeld bewaard te worden bij maximaal 7 graden Celsius. Na opening is het uiterlijk 2 dagen gekoeld houdbaar.

Wat is een smoothie?

Er worden diverse smoothies gemaakt in de wereld. Zo kan een smoothie sap met geschaafd ijs, yoghurt of gepureerd fruit bevatten. Onze passie en expertise zit op fruit en daarom bevatten de smoothies van the fruit lab enkel en alleen fruit. Een smoothie van the fruit lab wordt gemaakt van gepureerd en geperst fruit, waardoor het een dikkere structuur krijgt dan een vruchtensap. Onze smoothies kunnen uitstekend worden genuttigd als een gezond tussendoortje door zijn vullende eigenschap.

In welke varianten is the fruit lab verkrijgbaar?

We hebben maar liefst 13 verschillende smaken. Uitgesproken lekkere smaken; bitter, zuur en zoet. Voor een beschrijving van alle smaken zie 'ontdek onze smaken'.

Hoe wordt het fruit verwerkt?

Het begint allemaal met de inkoop van het fruit. Onze inkopers vliegen de hele wereld over om de oogsten van de beste fruittelers te bezichtigen. Deze fruittelers voldoen allen aan de zogenaamde EURECAP-certificering om de kwaliteit te waarborgen en er zeker van te zijn dat zij zich houden aan wet- en regelgeving. Tijdens de oogst worden de vruchten handmatig geplukt en in dozen of kisten opgeslagen, vervolgens gaan deze in zeecontainers om direct verscheept te worden naar Nederland.

Bij aankomst worden de vruchten gecontroleerd middels een ingangscontrole. Sinaasappels worden bijvoorbeeld gecontroleerd op grootte, smaak, PH-waarde, suikerwaarde en kwaliteit. Vervolgens worden vruchten opgeslagen bij de juiste temperaturen om het verouderingsproces tegen te gaan.

De citrusvruchten worden voor het persen met behulp van een lopende band nogmaals gecontroleerd op onvolkomenheden en gewassen met een borstelwasser. Hierna begint het persen. Eigenlijk kan je dit geen persen noemen, want we zuigen de sinaasappel uit. Hierdoor komen de etherische oli?van de schillen niet mee en dit zorgt ervoor dat het sap geen bittere smaak krijgt. Hierna wordt het sap opgeslagen in koeltanks voor verdere verwerking.

De valencia orange en de ruby red grapefruit worden hierna direct in de fles afgevuld. De overige varianten bestaan uit 2 of meerdere fruitsoorten en dienen nog met elkaar vermengd te worden. Voor deze varianten wordt het fruit, zoals de senga sengana aardbei en hayward kiwi, gepureerd. Deze vruchtenpuree wordt vervolgens in een mengtank vermengd met sinaasappel- of appelsap tot 1 van onze uitgesproken smaken. Na het mengen worden de sappen afgevuld in de fles door onze geautomatiseerde afvullijnen en vervolgens voorzien van dop, productiecode en houdbaarheidsdatum.

Uit welke landen komt het fruit van the fruit lab?

Daar waar het beste fruit beschikbaar is, dus in principe over de hele wereld, maar als het dichtbij ook verkrijgbaar is, heeft dit zeker onze voorkeur. Zo komen bijv. de zwarte bessen uit onze eigen Zeeuwse provincie, gewoon omdat daar de lekkerste vandaan komen. Maar de senga sengana aardbeien komen uit Polen, valencia sinaasappels uit Florida en de alphonso mango komt uit India.

Bevatten de producten van the fruit lab ook toegevoegde suikers?

Nee, the fruit lab staat voor puur fruit, vers en het allerlekkerste. Dat betekent heel logisch voor ons dat er geen suikers en andere toevoegingen inzitten. Het is zo logisch voor ons, dat we dit niet eens extra hebben benadrukt op de verpakking aan de hand van de veel gebruikte claims "bevat geen suiker", "geen toevoegingen" etc. The fruit lab voegt geen suikers toe, maar er zitten natuurlijk wel suikers van nature in fruit.