VEEL 
GESTELDE VRAGEN

Veel gestelde vragen

Hier staan de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, mail ons dan gerust.

Worden aan de Fruity King sappen conserveringsmiddelen toegevoegd?

Nee aan de sappen van Fruity King worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd.

Bevatten de Fruity King sappen suiker?


De Super Vers Sappen en Lekker Koel Sappen zijn gemaakt van 100% vers sap en bevatten geen suikers.

Fruity King Sap sinaasappel bevat 100% sap uit concentraat zonder toevoeging van suikers.

Fruity King Sap: Multi Fruit/ Tropisch Fruit en Rood Fruit bevatten sap uit concentraat en zijn lichtelijk opgezoet met suikers om ze nog lekkerder te maken.

Hoe lang is Fruity King sap houdbaar?

Dit is niet eenduidig aan te geven omdat het afhangt van het product, maar over het algemeen zijn de licht gepasteuriseerde sappen 7 tot 10 dagen en concentraat 15 tot 21 dagen. Als je de fles eenmaal hebt opengemaakt, is het nog 48 uur houdbaar in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius.

Wat is pasteuriseren?

Pasteuriseren is een proces in de voedselindustrie waarbij schadelijke bacteri?in aan bederf onderhevige voedselproducten worden vernietigd door het voedselproduct kortstondig te verhitten, zonder het product te beschadigen. Pasteuriseren is een heel eenvoudige behandeling die ook bekend is van melk, ook een beperkt houdbaar product. Als Fruity King pasteuriseert dan betreft dit een lichte pasteurisatie, hierdoor wordt de smaak niet aangetast.

Wat is een concentraat?

Het fruit (m.n. sinaasappels) wordt geperst in het land van herkomst en ontdaan van water. Het concentraat wat over blijft wordt ingevroren en verscheept naar een productiebedrijf. Bij aankomst wordt exact dezelfde hoeveelheid water toegevoegd als eerder onttrokken werd.

Het merendeel van het concentraat wordt in Brazili?eproduceerd. Zij zijn goed voor ca. 80% van de wereldmarkt. Europa consumeert ca. 45% van de totale wereldwijde concentraat consumptie.

Kan een fles bol komen te staan?

Een fles komt onder druk te staan indien deze niet juist of te lang bewaard wordt. Als een fles te lang ongekoeld staat (temperatuur hoger dan 7 graden Celsius) gaan de micro-organismen in de fles zich vermeerderen. Er komt dan een natuurlijk gistingsproces op gang. Dat zie je aan de bolle fles: er komt meer druk op testaan. Het is eigenlijk hetzelfde principe als met melk, je moet het niet alleen koel drinken, maar ook koel bewaren.

Heeft Fruity King ook fruitsalades in haar assortiment?

Ja, naast sappen verkopen wij tevens fruitsalades in een aantal verschillende grootverbruikverpakkingen.

Waar kan ik de verschillende sappen van Fruity King kopen?

Fruity King Lekker Koel Sap is verkrijgbaar in het koelvak bij Jumbo en op bedrijfs- en schoolcateringlocaties.

Fruity King Sap is verkrijgbaar in het koelvak van C1000 en Jumbo.